Top
Image Alt
Agenda

Van Droom Naar Doel Is Doen Masterclass

Een praktische masterclass om met een actieplan doelen te bereiken. Tijdens de Masterclass gaan jongeren actief aan de slag om hun droom te bereiken door enkele praktische stappen.
Hoe zet je je netwerk in, welke mensen kunnen jou helpen bij je talent, hoe maak jij een goede planning en zorg je dat je inkomsten kan genereren in combinatie met je talent?
Dit zijn enkele facetten die aan het licht komen tijdens de masterclass.
De masterclass neemt 16 weken in beslag en is vooral geschikt voor jongeren in de leeftijdscategorie van 16 jaar en/of ouder. Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de coach van deze masterclass. Wil je de masterclass volgen in Kaag en Braasem op 21 september? Mail dan fariesh@quardin.nl

Performance night

De deelnemers van Quardin Music Academy zijn klaar voor het grote publiek. Kom naar de Performance Night om de talenten te bewonderen! Onder leiding van Fariesh Abdoelrahman van Quardin hebben zij in de Bibliotheek Rotterdam de afgelopen weken hun muziekskills ontwikkeld tijdens de Quardin Music Academy. Tijdens de afsluitende Performance Night laten ze hun eigen werk zien. Kom kijken en luisteren naar jouw favoriete artiest!

Quardin Music Academy (16+)

Welke functies en mogelijkheden zijn er eigenlijk in de muziekwereld? Wat is een A&R Manager? Een publisher? Wat doet een muzieklabel precies? Wie is waar verantwoordelijk voor? En hoe zorg je dat je inkomsten genereert met jouw talent? Tijdens de Quardin Music Academy komen je alles te weten over het werk in de muziekindustrie en organiseren wij studiosessies, masterclasses en Ask Anything sessies.

Quardin Music Academy: Boekenclub

In 8 weken gaan we met deelnemers ‘De Muzikantengids’ lezen. Hiermee bevorderen we de leesvaardigheid en gaan we vanuit interesse van jongeren actief hoofdstukken lezen.
We gaan ook aan de slag om opdrachten vanuit het boek te implementeren in de praktijk van de deelnemer.

Quardin Music Academy: Marketing en Branding in de Entertainment Masterclass

In 8 weken gaan jongeren die actief (willen) zijn in de muziek- en entertainmentbranche aan de slag om te kijken hoe zij zich op gebied van marketing en branding kunnen onderscheiden. Jongeren zullen hierbij van een ervaringsdeskundige les krijgen. De thema’s van dit onderdeel zijn als blokken opgebouwd. Aan het eind van de reeks hebben deelnemers hierdoor een compleet plan dat ze in hun eigen situatie kunnen implementeren.

Quardin Music Academy: Schrijf/ Produceer & Studiosessies

Een kijkje in de wereld van rapmuziek in samenwerking met professionals uit de scene.
Ben jij al bezig met schrijven of van plan om daar iets mee te doen? Wil jij je schrijfskills verbeteren, je laten inspireren en verhalen en songteksten uitwisselen? Schrijf je dan in voor de Quardin Music Academy. Of je nu Rap, Spoken-word, liedteksten of gedichten schrijft; tijdens wekelijkse sessies ga je 8 weken aan de slag om jouw schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen. We laten zien welke schrijfmethodes er zijn en hoe je deze kan gebruiken in je eigen gedicht, rap of tekst. Door middel van de Quardin Studio Box hebben we de mogelijkheid om op locatie muziek op te nemen. Hierdoor hebben we opties om de teksten op te nemen. Producers en beatmakers kunnen netwerken met artiesten en begeleiden in de studiosessies.

Ask Anything Sessies: Dieuwertje Heuvelings

Meet en greet met professionals uit jouw markt of scene. Tijdens deze unieke sessies nodigen wij jongeren uit met een bepaalde interesse zoals muziek, art of kleding. Hierbij gaan mensen vanuit de industrie in op vragen die jongeren hebben. Bijvoorbeeld: een A&R Manager van een muziekuitgever geeft een workshop; wat doen ze voor artiesten, bij welke projecten zijn ze betrokken wat betekenen auteursrechten ? De setting is informeel maar leerzaam, zorgt voor nieuwe energieën en verbreding van kennis. Op 22 en 28 september is er een Ask Anything Sessie met Dieuwertje Heuvelings.

Hiphopinjebieb / Live

Hiphopinjebieb / LIVE is een maandelijkse talkshow in verschillende bibliotheken met jonge creatieve entrepreneurs, activiteiten voor en door jongeren en toffe boekentips. De talkshow wordt live gestreamd via Instagram en YouTube. Op 11 augustus 2020 gingen we in première bij Bibliotheek Rotterdam. Kijk alle uitzendingen terug via het ‘Hiphopinjebieb’ YouTube-kanaal! Dit jaar is de programmering is dit jaar al rond, maar je kan al reserveren voor volgend jaar! Neem hiervoor contact op met Karen Bertrams.

BUITEN ZINNEN / THE HATE U GIVE – project voor ROC studenten over vooroordelen

Vooroordelen: we hebben ze allemaal. Maar hoe gaan we hiermee om? In dit project worden studenten aan het denken gezet over vooroordelen. Ze leren hun ervaringen en gevoelens op papier zetten aan de hand van het boek en de verfilming van The Hate U Give van Angie Thomas.
Allereerst maken de studenten kennis met het boek en de verfilming van The Hate U Give van Angie Thomas. Dit heftige verhaal over ongelijkheid maakt veel los. Na het zien van de film volgen de studenten online workshops van spoken word-artiesten. Ze worden aan het denken gezet over vooroordelen en leren hun eigen gevoelens en ervaringen op papier zetten tijdens een workshop rap, poëzie, korte verhalen of spoken word. Deze vaak indrukwekkende teksten worden geüpload op een digitaal open podium en klassikaal besproken.
Dit project combineert burgerschap met lezen en creative writing. We pakken laaggeletterdheid en leesweerstand aan door uit te gaan van de betrokkenheid en het talent van de studenten. Want iedereen kan schrijven! Check hier het filmpje.
Mocht je meer informatie willen over dit project neem dan gerust contact met me op. Marjolein Hordijk, programmamaker mhordijk@obgz.nl

Lockdown Lesmethode van Hiphopinjebieb

Ronnie Flex, Josylvio, Noname en Kendrick Lamar helpen je op weg in de vakken Nederlands, Engels, geschiedenis, maatschappijleer, beeldende vorming en natuurlijk muziek? Voor alle nieuwsgierige jongeren, leerkrachten, ouders en bibliothecarissen, ontwikkelde Hiphop in je Smoel in samenwerking met de bibliotheken een unieke lesmethode. En vanaf vandaag is deze in zijn geheel gratis te downloaden!

Spoken word

Schrijf je al of staat het al heel lang op je planning om er iets mee te doen? Meld je nu aan voor de schrijfworkshops om je skills van het schrijven van verhalen, gedichten te verbeteren en laat je inspireren door je medecursisten! Nabil Tkhidousset is beter bekend als De Alchemist. Tijdens deze workshop leert hij je hoe je jouw verhaal op papier én on stage kunt delen.

Sorry voor mijn broertje

Nabil en Nahib Hamidi zijn twee broers uit Amersfoort die samen colleges geven over jeugdcriminaliteit en de jeugdgevangenis. Twee mannen die uit hetzelfde gezin komen, dezelfde opvoeding hebben gehad maar verschillende keuzes hebben gemaakt. De een ging werken bij een jeugdgevangenis, de ander kwam in aanraking met criminaliteit. Ze spreken dus over één wereld vanuit twee totaal verschillende ervaringe (beluister ook deze podcast)

De broers vertellen over hoe het zo kwam, over de arrestatie, over het leven in de gevangenis en de gevolgen. Wat doe je als je 23 uur per dag in een cel zit? Wordt er gevochten in de gevangenis en wat is het verschil tussen kattenkwaad en een delict? En ze vertellen over de nasleep van een celstraf. Hoe kom je aan een stageplek of werk zonder een VOG en ben je ook schuldig als je bij een delict bent maar zelf niets doet? Ze geven antwoord op alle vragen van de leerlingen én docenten.

Aan het eind van de les vertellen de broers welke boeken zij hebben gelezen, welke indruk op hen hebben gemaakt en welke boeken ze kunnen aanbevelen. De school krijgt vooraf een lijstje titels die opgenomen kunnen worden in de bibliotheek op school.

s
Welcome to Booth.

Tincidunt id aliquet risus feugiat, inante metus dictum at tempor usis nans.

d